Cześć Piotrze! Niezmiernie sie cieszę że jesteś, byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi, sugestie, czy krytykę naszych poczynań. Generalnie zdobyłeś w praktyce doświadczenie w budowie i eksploatacji takiego sprzetu. Dla mnie- amatora to bezcenna wiedza.
Tak mi sie układa że start z robotą ciągle sie opóźniał, winna jest ładna, pogodna jesień

W tej chwili mam taki plan żeby popołudniami sklejać pomału przyczepę dwukółkę. Zaczne gdzieś pod koniec tygodnia. A w wolnych chwilach pomału rysować elementy TUR-a parę rzeczy trzeba bedzie zlecić do wykonania na warsztatach - wiadomo tokarki czy laser. Gotowe elementy zamontuje sie na ciągniku, dalej mierzyć, rysować , wykonac...
Oczywiscie o wszystkim chciałbym tu pisać - i wszystko konsultować.
Chciałbym przedstawić fotki ładowacza który mi najbardziej "pasuje" jest to Vietnamska firma LUCKY a ładowacz nazywa sie Bulldog 238. Wiem że to dziwne "wzorować " sie na jakimś "szicie" ale nie chodzi mi o robienie wiernej kopii tylko generalnie o "koncepcje"
Oto on:
Na tej fotce jest wersja która nie ma ramion samopoziomowania. I o takiej wersji myślę dla siebie. Ważnym elementem który tu doskonale jest widoczny to oczywiscie zamykana szczęka łyżki - to jest cały smaczek tej konstrukcji - oto mi własnie chodzi, do zastosowań jakie przewiduje dla swojego TURa to bardzo przydatne rozwiązanie.
Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.