Bardzo się ucieszyłem po znalezieniu tego forum - tego szukałem
Pochodzę z okolic Bielska-Białej. W chwili obecnej mieszkam w DE (pewnie jeszcze tylko parę mies.), ale niedawno kupiłem działkę w PL, gdzie zamierzam wybudować domek i prowadzić jakieś uprawy na cele własne.
Przyszedł pomysł by zaopatrzyć się w jakiegoś w miarę mocnego traktorka, który sprawdzi się przy wspomnianych uprawach i byćmoże budowie domu. Jako, że jestem programistą, który szuka 'odskoczni' w postaci wrażeń na powietrzu, oczywiście nie mam zbytniego pojęcia, co warto czego nie warto.
I tutaj moja prośba do Was - polećcie mi proszę coś dobrego. Ważne by było mocne, niezawodne, z dobrym dostępem w PL do serwisu i części. By dało się podczepić kosiarkę, ale też i pług, a może i przednią łyżkę/ładowacz. Napęd oczywiście 4x4. Może być starsze, nie zależy mi na roczniku. Budżet do 30 tys. zł.
No najważniejsze pytanie - gdzie szukać ? Czy warto wykorzystać czas kiedy mieszkam jeszcze w DE i tutaj coś znaleźć ? Czy może lepiej, gdy sam się nie znam, zdać się na kogoś poleconego przez Was w PL ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc !