Od około roku posiadam Yanmara F-16D. Traktorka używam głównie wspomagająco przy pracach ziemnych (równanie terenu po wykopach, czyszczenie z korzeni itd) i jak na razie sprawdza się znakomicie. Dorobiłem do niego równiarkę (którą widać na pierwszym zdjęciu poniżej) oraz dźwigo - wiertnico - rozłupywarkę do pni, o której w wolnej chwili postaram się napisać. Wymieniłem też rozdzielacz z dwusekcyjnego na czterosekcyjny. Dwie sekcje (w tym jedna pływająca) są na stałe podłączone do pługa z przodu, a kolejne dwie wyprowadzone na szybkozłącza do zasilania osprzętu podłączanego z tyłu traktorka. Ponieważ czasem Yanmar wyjeżdża na drogę to poza ubezpieczeniem OC otrzymał on nowe oświetlenie z przodu i z tyłu oraz światła stopu (zdjęcia są trochę starsze i jeszcze tego nie miał, kiedy były robione).
Mieszkam w okolicach Warszawy i interesuję się ogólnie pojętą mechaniką, hydrauliką siłową oraz wszystkim co z tym związane. Forum czytam już od dłuższego czasu i mam nadzieję że poza czerpaniem z Waszej bogatej wiedzy i doświadczenia uda mi się także czasem podzielić swoją dla pożytku innych.