Mateusz Małopolska

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
kukuła11

Mateusz Małopolska

Post autor: kukuła11 » 04 gru 2016, 12:03

Witam wszystkich jestem z okolic Bochni woj Małopolskie przymierzam sie do zakupu traktora. Pierwsza myśl była o zakupie ursusa c330 lub c360 lecz zainteresowały mnie bardzo traktorki japońskie. Traktorek byłby mi potrzebny do różnych prac na działce takich jak orka i przygotowanie gleby pod zasiew jarzyn i sadzenie ziemniaków itp. W przyszłości chciałbym również wyposażyć traktorek w ładowacz i kabinę i dokupić kilka sprzętów glebogryzarka, kosiarka najlepiej rotacyjna i tu pytanie czy traktorek dałby rade z rotacyjną. Najbardziej zainteresowała mnie marka Yanmar z silnikami powyżej 20KM. Budżet jaki planuje wydać na traktor to 25 tys. Liczę na wasze porady co do wyboru traktorka i na co zwrócić uwagę przed zakupem. Z góry dziękuje i pozdrawiam Mateusz

Awatar użytkownika
Jskubany

Re: Mateusz Małopolska

Post autor: Jskubany » 04 gru 2016, 20:56

Witaj w gronie! Mateusz do Konar nie jest tak daleko radzę abyś pojechał i na miejscu wybrał coś z yanmarków to dobre maszyny a pan Daniel doradzi a jak nie będzie miał na stanie to zaczekaj nic pochopnie myślę że w tej cenie coś kupisz odpowiedniego dla Siebie. Jak ćoś nie będziesz wiedział to pisz śmiało pomożemy.

Awatar użytkownika
emek650

Post autor: emek650 » 04 gru 2016, 21:38

Witamy kolejnego Małopolanina w gronie :)
Z rotacyjną ok. 130cm spokojnie pojedzie taki dwudziestoparokonny maluch, z "trzydziestką" nie ma porównania,jak już gdzieś pisałem, to inna kultura techniczna, a w górzystym terenie, z miejsc gdzie "trzydziestka" sama siebie nie wywlecze, japończykiem coś wywieziesz. :lol:

kukuła11

Post autor: kukuła11 » 05 gru 2016, 10:54

Witajcie dzięki za odpowiedzi. Miał któryś z was styczność z firmą "SŁAW-MET" w Cikowicach koło Bochni?

winnica

Post autor: winnica » 05 gru 2016, 12:03

Witaj!!
Ja kupiłem traktor w Konarach , polecam.
Przejedź się zobacz polecam Yanmar i Hinomoto .
Gość sprzedaje traktory nie picowane, takie jak wyszły z kontenera, mój F215 może nie był najpiękniejszy, ale z perspektywy czasu stwierdzam że miałem farta . Jakość- cena super, teraz gdybym sprzedawał byłbym co najmniej 3 tys do przodu.
Do takich maszyn trzeba tylko trochę serca, nawet nie pieniędzy.

kubi

Post autor: kubi » 05 gru 2016, 13:16

Bezpośrednich importerów jest tylko kilku, reszta to pośrednicy. Z czystej matematyki wychodzi, że lepiej szukać u tych co sami ściągają z Japonii i to w dużych ilościach. Ja bym szukał tylko u takich.
Kubota B1820 DST

ODPOWIEDZ