Jestem nowy na forum dlatego chciałbym się przywitać i napisać coś o sobie
Mam na imię Michał pochodzę z okolic Kartuz ale życie się tak potoczyło ze od jakiegoś czasu mieszkam koło Gdańska. Z maszynami rolniczymi miałem kontakt od dziecka i może dlatego tak mnie do nich teraz ciągnie. Traktorka japońskiego nie mam jeszcze ale mam zamiar kupić dlatego zarejestrowałem się tutaj. Po kilku godzinnej lekturze tego forum wybór padł na Yanmara F165 lub F215. Do końca nie mogę się zdecydować bo z jednej strony zależy mi na małym rozmiarze (szerokości) z drugiej strony to chciałbym mieć to 20km ale jeszcze mam czas bo zakup planuje na wiosnę. Chce jeszcze podziękować wszystkim tym którzy aktywnie udzielają się na tym forum przyczyniając się do tego ze można znaleźć tyle informacji i wiedzy (szczególnie- Piotrze Twoje filmy na YT to rewelacja!).
Piszecie by podać sprzęt jaki się posiada Ja traktorka nie mam ale mam trochę sprzętu ogrodowego w tym kosiarkę samojezdną typu traktorek to podrzucę jakieś fot z „osprzętem” To traktorek Viking (ze stajni Stihla ) silnik B&S v-twin ( 2garowy) 20km . Nie narzekam na niego choć przyznam że czasami brakuje mi blokady mechanizmu różnicowego ale to kosiarka nie można tyle wymagać. Moc 20km jest wystarczająca traktorek zaskakująco dobrze sobie radzi jeśli chodzi o ciągnięcie przyczepki czy też spychanie śniegu. Jednak glebogryzarki czy pługa nie podłącze. Przydało by się coś troszkę większego z napędem 4x4 (Chce powierzyć ogród warzywny na 2 działkach)
Viking mt780:

Uniesienie przodu z użyciem wyciągarki (używam głownie do mycia kosika)