John Deere 3036E

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
TooSlow

John Deere 3036E

Post autor: TooSlow » 25 wrz 2016, 23:46

Cześć wszystkim, oficjalne powitanie.

Po długich namysłach nabyłem John Deere 3036E z dodatkową kabiną, choć bez tempomatu.

Silnik Yanmar na turbinie 37 KM. Osiągi zapewne znajdziecie w necie, więc nie ma co powielać. To taki trochę większy traktorek, choć mam nadzieję, że jeszcze się łapie na to forum :)

Skrzynia hydrostat. Przód tył i hamulec. Fajne rozwiązanie, zobaczymy czy się sprawdzi.

Z minusów na razie jeden - czujnik obecności kierowcy pod siedzeniem. Działa gdy jest wajcha ustawiona na jazdę - więc jak staję i chcę się wychylić, to maszyna gaśnie.. Bo zapomniałem przejść na "N". Podobnie czujnik ten działa przy samym wałku. Trzeba będzie coś wykombinować przy rębaku chociażby.. Na razie jednak tym się nie martwię. W tym roku czekam na osprzęt i jakieś miejsce garażowe robię.

Fotkę bym wrzucił, ale za chiny nie wiem jak.. na fotosiku czeka zdjęcie ogólne.

Awatar użytkownika
emek650

Re: John Deere 3036E

Post autor: emek650 » 26 wrz 2016, 09:21

Fotkę bym wrzucił, ale za chiny nie wiem jak.. na fotosiku czeka zdjęcie ogólne.
Nie trzeba do tego Chin, wystarczy przeczytać na forum jak to zrobić , opisane na wszelkie możliwe sposoby, nawet pismem obrazkowym, :D , odrobina dobrej woli i chęci wystarczy.

Awatar użytkownika
marekspectra

Post autor: marekspectra » 26 wrz 2016, 09:30

Witaj, oczywiście że sie łapiesz :) a raczej Twój nowy nabytek. Bardzo sie cieszę że pojawił sie zupełnie nowy traktorek tej klasy/wielkości na FORUM. Po pierwsze jest szansa że poznamy nowe rozwiązania ( chocby jak te czujniki, i hamulce na przód) a po drugieo to pierwszy Jelonek JD na Forum , nie licząc Ynaka w barwach JD :)

Byłbym wdzięczny za dzielenie sie z nami wszystkim tym co zwiazane jest z ekspolatacją tego ciekawego traktorka.

Fotki możesz zapodać tutaj :

http://obrazki.elektroda.pl/index.php?p ... quest=true

Po załadowaniu linki do zdjeć pop prostu wklejasz do posta.

Na marginesie dodam , że bedzie mozliwość dodawania zdjęć bezposrednio na nasze forum. Bedą "wisieć" na naszym hostingu. Ale to już po "rewitalizacji" Forum :)
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne

Awatar użytkownika
Mandrol
Kontakt:

Post autor: Mandrol » 24 paź 2016, 06:47

TooSlow pisze: Po długich namysłach nabyłem John Deere 3036E z dodatkową kabiną, choć bez tempomatu.
TooSlow, jesteś too slow :lol: Pochwalisz się tym swoim zielonym brygadierem czy nie? 8-)
Hinomoto N200 + kosiarka AGL125 + glebogryzarka Kubota RSP121 + furmanka + przyczepka + opryskiwacz 400l + równiarka + walec + łuparka świdrowa + kosiarka Gold Series 7 Gang + rozsiewacz Strumyk + 3 x pług + glebogryzarka SB125 + kultywator

ODPOWIEDZ