Małorolny Iseki tx1500
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
-
rolnik małorolny
Małorolny Iseki tx1500
Witam wszystkich forowiczów. Jak w tytule jestem "rolnikiem małorolnym" ,ziemię uprawiam dla siebie i rodziny i do tego służy mi Iseki tx1500 wraz z glebogryzarką, pługiem , kultywatorem pielnikiem który poskładam przed wiosną , bronami ,znakami i paroma innymi sprzętami. Obecnie intensywnie poszukuje kosiarki. Ogrodowe-pielęgnacyjnej i pługu obrotowego, może ktoś ma jakieś namiary na dobry i niedrogi sprzęt , jak coś to proszę o cynk.
- Załączniki
-
- DSC_0380a.jpg (98.14 KiB) Przejrzano 6706 razy
-
- DSC_0092a.jpg (117.41 KiB) Przejrzano 6706 razy
-
- DSC_0100a.jpg (92.22 KiB) Przejrzano 6706 razy
-
- DSC_0093a.jpg (97.94 KiB) Przejrzano 6706 razy
-
- DSC_0101a.jpg (98.9 KiB) Przejrzano 6706 razy
Ostatnio zmieniony 19 sty 2016, 20:18 przez rolnik małorolny, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Małorolny Iseki tx1500
Witaj. Na początku popraw ustawienia języka bo są błędy i tekst jest nie zrozumiały. Skąd jesteś i trochę historii ciągnika oraz opinii o nim. Mile widziane zdjęcia.
-
rolnik małorolny
Witam Krzyśku. Przepraszam za te hieroglify ale pisałem na smartfonie i tak coś się poknociło. Zdjęć też nie przesłało.
Jak je przegram na kompa to wkleje.
Co do traktorka to kupiłem go rok temu od kola który zciągną go z Anglii, ma ze 30 lat i kiepsko pali poniżej 0 stopni.Jak jest ciepło to jest OK. podobno "japońce tak mają. To prawda?
Jak je przegram na kompa to wkleje.
Co do traktorka to kupiłem go rok temu od kola który zciągną go z Anglii, ma ze 30 lat i kiepsko pali poniżej 0 stopni.Jak jest ciepło to jest OK. podobno "japońce tak mają. To prawda?
Żadna prawda 
Zależy czy masz grzanie świec itp.
Czy cały układ jest sprawny.
Zależy czy masz grzanie świec itp.
Czy cały układ jest sprawny.
-
rolnik małorolny
"czujnik" czyli ta metalowa spiralka się grzeje. a nie wiem jak sprawdzić same świece lub jakieś bezpieczniki ale rozumię że spiralka też by nie grzała.
- amigorm1976
- Kontakt:
W iseki spirala jest niezależna czyli się rozgrzewa a świece mogą być przepalone i nie podgrzewają silnika najprościej sprawdzić odkręcając przewód od świecy podłączyczyc w szereg żarówkę i włączyć podgrzewanie jak żarówka świeci to na 90% świeca działa.
Miałem mniejszego brata czyli TX1300 dość długo trzeba było w zimę go grzać bo około 30 - 40 s. ale odpalał bez problemu.
Miałem mniejszego brata czyli TX1300 dość długo trzeba było w zimę go grzać bo około 30 - 40 s. ale odpalał bez problemu.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2016, 21:55 przez amigorm1976, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz miernik to pomierz opór na odłączonej. Sposób kolejny do odłączonej świecy przez żarówkę podaj napięcie z akumulatora powinna zaświeci w przypadku dobrej świecy . Jeżeli świece są porządku sprawdź czy dochodzi zasilanie z pozycji grzania.
-
rolnik małorolny
Dzięki wielkie.A, przypomniałem sobie że spod stacyjki wypadło mi kiedyś takie okrągłe ustrojstwo z wyjściami na 3? 4? kable. mo ze to jakiś przekażnik ,przełącznik?
-
rolnik małorolny
A co odpowiada za grzanie świec ,jest jakiś przekażnik ?Czy grzanie działa po przekręceniu pokrętła na tzw. kontakt?amigorm1976 pisze:W iseki spirala jest niezależna czyli się rozgrzewa a świece mogą być przepalone i nie podgrzewają silnika najprościej sprawdzić odkręcając przewód od świecy podłączyczyc w szereg żarówkę i włączyć podgrzewanie jak żarówka świeci to na 90% świeca działa.
Odpowiada operator na podstawie widoku spirali trzyma kluczem pare sekund . Dla lepszego efektu operacje powtórzyć i start . W tego typu jeszcze nie stosowano przekaźnika ani dodatkowego elementu.