Może to głupie co napiszę, ale czy masz prawidłowy kierunek obrotu talerzy?
Rav ta czarna spinka to ustalenie pozycji kosiarki na boku, ale nie widzę tu sprężyny na łańcuchu o której pisze ferszta
Kilka lat kosiłem mini kosiarką i kilka hektarów skosiłem ale nie jestem ekspertem i napewno znajdą się osoby które więcej mogą na ten temat powiedzieć.ferszta pisze: ↑27 paź 2018, 19:13 Łąka skoszona - niezbyt duża -ok 25 arów. Pokosu jak z dużej rotacyjnej chyba sie nie uzyska. Ogólnie nie wypadło źle. Dużo gorzej znosi nierówności terenu niż duża kosiarka. Najlepiej nie kłaść talerzy na gruncie, tylko lekko na podnośniku unieść. Przejazd na biegach polowych - 3. Prędkość wałka -4. Dodanie przedniego napędu wskazane. Tyle obserwacji.
OK. Nie znam traktorka Hinomoto niemniej jednak, moja 4 to Twoja 1 na najszybszym zakresie jazdy, maja 5 to Twoja 2 na najszybszym zakresie jazdy, moja 3 to Twoja 3 na niższym zakresie jazdy.ferszta pisze: ↑29 paź 2018, 14:07 Mój ciągnik (Hinomoto 20 KM) ma tylko 3 biegi , ale za to w dwóch redukcjach (po za podstawową prędkością). Obroty WOM na poziomie 540 mogę uzyskać na 4 biegu WOM. Być może nie rozpracowałem wszystkich kombinacji ustawień. Zadanie na przyszły sezon. Filmy które znalazłem niewiele mówią, chętnie obejrzę inne - proszę o namiary.