Riczi55555 pisze:w moich jest dzwignia "szybkie/wolne" i powiem wam ze wolnych urzyłem tylko raz gdy pod prawie pionowa góre musiałem wyszarpac drugi traktorek który na flakach stał bokiem do kierunku jazdy od roku... faktycznie na szybkich prawie się zatrzymał dałem wolne to nawet nie poczuł....
ale!! ale!! odsniezam pługiem 2Metry! zawsze na szybkich i praktycznie obroty silnika około 1200. wiec prawie na wolnych i nigdy nie stanoł...
wiec raczej doszukiwał bym się 2 spraw:
1sprawa to moga byc słabe juz uszczelki na jak ja to mówie "nabojach od pistoletu" w pompie... wypadało by sprawdzić cisnienie na pompie i w pore zareagowac z naprawa...
2sprawa to jest niedaleko pompy na metalowych przewodach taka puszeczka z srubką... i jak ta srubka jest odkrecona to olej wraca swobodnie do pompy"" jak się dokręci to zwieksza się cisnienie ktore ma iść pod obciazeniem na naped... i polecam to sprawdzić i sobie dokrecic troszkę i jezeli pompa jest sprawna to napewno zacznie jexdzić na szybkich pod obciażeniem. tylko nie poleca się wkręcac całej do konca zeby zawsze miał na wszelki wypadek jakis mały powrót .
zobacze czy widac u mnie to to zrobie zdjecie i wrzuce
Przecież to nowy traktorek to już ma pompa tłoczkowa wysiadać?
Regulacja na ,,pałę " zaworu przeciążeniowego raczej jest idiotyczna i nie wróży nic dobrego .
Po to fabryka ustawia ten zawór żeby nie przeciążać pompy oraz silnika hydraulicznego ,skoro nie ma siły trzeba przełożyć na L w reduktorze .
k_sit pisze:Piotrze troche pogmatwałeś to gdzie mechanizm różnicowy H to bezpośrednie przełożenie w skrzyni z wałka hydro silnika na przekładnie główną (duża prędkość niewielki moment) L to przełożenie przez reduktor (niewielka prędkość duży moment) . Napęd wom jest bezposredni z sprzęgła na przekładnie redukcyjne WOW położenia dźwigni 1_540 2_730 3_1000 . Przechodzi on przez pompę hydro i ja napędza. Olej jak wcześniej jest pokazane tłoczony jest do silnika i tylko położenie krzywymi prowadzącej tloczki ustala kierunek i prędkość czyli wydatek. Na pw .
Raczej nie pogmatwałem pisałem przykład dla zobrazowania .
Zarówno H i L ma jakieś przełożenie, L większe H w mniejsze, raczej nie jest nic dane bezpośrednio .
https://www.youtube.com/user/piotrbpm/videos
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD,TA527F,TA530F