Tłumacz googl dał dosłownie tekst "Wyłączenie hamulca postojowego" - mechanizm jest mechaniczny - linka w pancerzu. W tym ciągniczku wszystko jest mechaniczne, chyba, że jest elektryczne ale to tylko jak się coś świeci, albo właśnie uruchamia silnik
Ja z ciekawości zapałem
Unie też mechaniczny ale ja mam Kubote i dla tego byłem ciekawy bo inna marka i może inne rozwiązania mają
A napisałeś że nie dział?
Bo np. u mnie jest tak że musisz wcisnąć pedał hamulca i ta dźwignia zablokować go a żeby wyłączyć to wystarczy wcisnąć pedał i ta blokada sama się luzuje powiedzmy bo na 10 to 8 razy tak zrobi a z 2 trzeba ręcznie ja odblokować
To może po prostu tak spróbuj u siebie bo to tak dział
Nie wystarczy tylko pociągnąć dźwignie i już, trzeba wcisnąć pedał
Zobacz u siebie czy też tak to powinno działać
Nie wiem czy u mnie jest to samo, ale ja mam taki postojowy:
wciskam hamulec nożny i potem tą dzwignie w dół. Robiąc to, dzwignia blokuje hamulec nożny i mozna np wysiasc z traktorka i zostawic go na hamulcu. Potem wciskam nożny i dzwigienka odskakuje w pierwotne polozenie
U mnie jest tak samo. Blaszka z ząbkami rygluje się na dospawanym pręciku do pedału hamulca. U mnie jest sprężynka która po naciśnięciu pedału hamulca cofa blaszkę i zwalnia ręczny. Może u ciebie też tak jest i skorodowała i trzeba ją zmienić.