Witam wszystkich.
No to cóż zgodnie z instrukcją... jestem z mazowieckiego pracuje i mam gospodarstwo rolne i tu zaczyna sie ciekawsze do tej pory uprawialem wladkiem t25, ale 3 lata temu ze szfagrem założyliśmy plantacje borówki wszystko bylo dobrze dopóki nie urosly krzaczki i ciągnik przestaje sie mieścić. Szukałem juz dłuższy czas czegos dla siebie i coraz bardziej zaczynaja mi sie podobac te japońskie traktorki, troche poszukałem i znalazłem u pana Grzegorza z Mrokowa pod Warszawą takie traktorki i teraz mialbym do was prośbę o pomoc w decyzji... To tak: yanmar f albo fx 195, 215, 255 i iseki chyba 227 czy mogli byście mi pomóc bo nie wiem który bedzie najlepszy a pracowac to pracowalby tylko z kosiarką sadowniczą 1,6 m i moze jakis maly opryskiwacz. Z góry dzięki za odpowiedź
Świeżak
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: Świeżak
Witaj, witaj! :)
Co do dylematu, to ja ci nie pomogę ale może Tomek "Borówka" coś poradzi, bo też ma uprawę jagody i pewnie ma już jakieś doświadczenia.
BTW jaki masz rozstaw międzyrzędzi borówki i jakie odmiany zastosowałeś?
Co do dylematu, to ja ci nie pomogę ale może Tomek "Borówka" coś poradzi, bo też ma uprawę jagody i pewnie ma już jakieś doświadczenia.
BTW jaki masz rozstaw międzyrzędzi borówki i jakie odmiany zastosowałeś?
Witaj,
Jak ma chodzić z kosiarą 1,6 m to te mniejsze modele odpadają , pozostają,z wymienionych od 215-227, te powinny sobie poradzić spokojnie z kosiarką i opryskiwaczem, pewnie trzeba będzie dociążyć przód ale to na przyszłość.Konkretny egzemplarz wybierzesz kierując się ogólnym stanem technicznym, ze swojej strony mogę coś powiedzieć o iseki 227, bo taki traktorek posiadam od roku i jestem z niego bardzo zadowolony.Powodzenia.
Jak ma chodzić z kosiarą 1,6 m to te mniejsze modele odpadają , pozostają,z wymienionych od 215-227, te powinny sobie poradzić spokojnie z kosiarką i opryskiwaczem, pewnie trzeba będzie dociążyć przód ale to na przyszłość.Konkretny egzemplarz wybierzesz kierując się ogólnym stanem technicznym, ze swojej strony mogę coś powiedzieć o iseki 227, bo taki traktorek posiadam od roku i jestem z niego bardzo zadowolony.Powodzenia.
Nie wiem jak tu zacytowac ale mam nadzieje że bedzie mozna sie połapać.
Borówke sądziłem 3m rządek od rządka a odmiany to bluecrop toro to głównie ale mam tez sierre i chandler a co do dokładnego modelu traktorka to jeszcze nie wiem bo tylko raz je ogladalem chyba ze moze cos podpowiecie bo najwazniejsze to szerokosc 1,25 max i zeby w tej kosiarce pracował. A i kase to mam nie wiecej niz 22 tyś
Borówke sądziłem 3m rządek od rządka a odmiany to bluecrop toro to głównie ale mam tez sierre i chandler a co do dokładnego modelu traktorka to jeszcze nie wiem bo tylko raz je ogladalem chyba ze moze cos podpowiecie bo najwazniejsze to szerokosc 1,25 max i zeby w tej kosiarce pracował. A i kase to mam nie wiecej niz 22 tyś
Świeżak mam nadzieję że nie masz Nelsona bo jemu nawet 3m za mało ...
Tak wygląda u mnie 13 letnia
:
Tak wygląda u mnie 13 letnia
Pierwsze co mi sie nasunęło... "Oo żesz" nie no nelsona nie mam ale byly plany bo planuje jeszcze powiększyć plantacje w przyszlym roku obecnie mam 1,3ha i planuje na jesieni dosadzic 0,7ha jeszcze