Yanmar f215d
Re: Yanmar f215d
Irek nie pisz jednego postu pod drugim jest opcja edytuj 
To zapobiegnie haosowi na forum
To zapobiegnie haosowi na forum
Irek wstaw zdjęcia jedno pod drugim lub wstaw odnośniki do nich. Taka moja propozycja nikt wtedy cię nie zgoni . Będzie czysto i przejrzyście . Jakbyś porobił zdjęcia połączeń rozdzielacza wpitego w układ ciągnika . Czy twój tur jest demontowany i w jaki sposób ? Proszę o fotki.

Witam, miałem problem z zamieszczeniem zdjęć dlatego też narobiłem takiego bałaganu, myślę że teraz będzie dobrze.
Tur jest montowany na śrubach, nigdzie nie jest spawany do yanmara myślę że można jego zdemontować,jeśli chcesz to mogę zrobić zdjęcia wszystkich miejsc gdzie jest mocowany.
Rozdzielacz wpięty jest przy samej pompie, widać gdzie są nowe węże.Niestety mam jeszcze problem z obsługa gleb trochę kombinowałem metodą prób i błędów jest tam za dużo guzików, czy ktoś ma rozpiskę co czym steruje.
Przy sterowaniu gleb zapalają się pojedynczo kontrolki na pulpicie te przy wskaźniku paliwa[czarna magia].
Pozdrawiam Irek.
Odnośnie podnośnika zbytnio nie pomogę bo mam inne rozwiązanie. Dzieki za wykonanie fotek ,bardziej interesuje mnie górne mocowanie ramion i siłowników oraz rozdzielacz .

Witam,jak widać górne mocowanie ramion nie jest przytwierdzone do Yanmara, tylko są razem zespolone[usztywnione].
Podpowiedzcie mi jakiej farby mam użyć do pomalowania silnika i blacharki,nie będę malował całego tylko w kilku miejscach.
Do pomalowania gleb kupiłem podkład antykorozyjny Urekor S śnieżka, mam sprężarkę i pistolet do malowania więc nie będę
męczył się pędzlem.Yanmar stoi w ogrzewanym garażu i mam całą zimę na wypieszczenie jego.
Pozdrawiam Irek.
Zajrzy w wiadomości PW . Podnośnik posiada dźwignie suwakowe i one nim sterują dodatkowo jest opcja regulacji przechyłu (siłownik na prawej stronie) . Jeśli masz podłączoną linkę z glebogryzarki ona steruje wysokością czyli głębokości pracy narzędzia przez układ dźwigniowy. Nauka poprzez kolejne ustawianie pokręteł i notatki.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2015, 20:38 przez k_sit, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Ksit już powoli to rozgryzam przy włączonej stacyjce działa mim silnik elektryczny, a na pulpicie zapalają się
kontrolki z cyfrą pod jakim kątem jest ustawiona gleb, fajna zabawa.
Pozdrawiam
kontrolki z cyfrą pod jakim kątem jest ustawiona gleb, fajna zabawa.
Pozdrawiam
Po wykonaniu widzę, że mam tej samej produkcji ładowacz. Jedyną (chyba) różnicą jest zastosowanie zawleczek w sworzniach - ja mam rozwiązanie budżetowe. :)