Kupię przyczepę
- marekspectra
Re: Kupię przyczepę
Wszystke te przyczepki ogladam z usmiechem . Poza ostanią - ta jest godna grzechu - w zasadzie sam bym nią jezdził, wczesniej tylko zgodziłbm cene na 1500. Od razu wywaliłbym tą pompę i zrobił sobie z niej prase lub wystawił do sprzedaży.
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Temat już nie aktualny bo dziś dogadałem się co do zakupu przyczepki od TZ-ki. Wymiary 130x210 ale bez podnośnika. Do moich celów wystarczy, głównie wożenie drzewa. Solidna oś, solidne hamulce i duże koła. Możliwość dobudowy nadstawek, tylko czy ich robienie ma sens, bo czy udźwignę tyle drewna bo masa własna to 350 kg i w instrukcji napisali, że ładowność to 1000 kg (Yanmar F215D)? No i tylko 10 km od domu. Czekam teraz na wyczyszczenie, pomalowanie i wymianę opon. Jak tylko odbiorę to wstawię kilka fotek. Czy zostawić oryginalny zaczep, czy przerobić na samochodowy?
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur
- amigorm1976
- Kontakt:
O Yanmara się nie martw da radę pociągnąć nawet z nadstawkami.
Dość często pracuję z przyczepą samozbierającą której masa całkowita jest 1800 kg przy sianie może tyle nie uzyskuje ale przy zielonce na pewno tak i Kubota 17kM ciągnie bez problemu.
Co do zaczepu to ja osobiście zostawiłbym oczko gdyż przy nie równomiernym załadowaniu zdarzyło mi się wypięcie zaczepu samochodowego.
Dość często pracuję z przyczepą samozbierającą której masa całkowita jest 1800 kg przy sianie może tyle nie uzyskuje ale przy zielonce na pewno tak i Kubota 17kM ciągnie bez problemu.
Co do zaczepu to ja osobiście zostawiłbym oczko gdyż przy nie równomiernym załadowaniu zdarzyło mi się wypięcie zaczepu samochodowego.
Dzięki za info. Więc tak zrobię, zostawiam oczko. No i postaram się o nadbudowy.
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Hak samochodowy bardziej uniwersalny- można pociągnąć każdym samochodem. Przy dobrym zaczepie się nie wypnie w sposób niekontrolowany. Inna sprawa, że zaczep nie może być z najtańszych do przyczep DMC 750 kg.
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa