Jestem Szymek.
Na Waszym forum buszuję od jakiegoś czasu
Kupiłem traktorek 3 dni temu. Od dziś "fizycznie" jestem jego posiadaczem (parę godz. temu przyjechał). Czy szczęśliwym? To się okaże
Zajmuję się zakładaniem ogrodów w Krakowie i okolicach. Większość to prace ziemne i przygotowywanie terenów pod trawnik oraz zakładanie trawników.
Do tej pory większość prac była robiona ręcznie (glebogryzarka, taczkowanie, itp.) lub wspierając się pomocą lokalnych rolników, często najmując sprzęt ciężki typu koparko-ładowarka z operatorem. Pomysł z traktorkiem zaświtał w 2011r. ale wtedy nie miałem bladego pojęcia czego szukać i finansowanie zakupu wtedy tez było poza zasięgiem. Od tamtej pory sporadycznie przeglądałem ogłoszenia i gdzieś w głowie zawsze siedział pomysł zakupu. W tym roku postanowiłem go zrealizować
Najlepsze jest to, że nigdy takim sprzętem nie pracowałem, ani ciągnikiem jako kierowca nie jeździłem. Jedynie jako dziecko bawiłem się w Ursusie dziadka
Od jutra planuję rozpocząć prace swoim traktorkiem. Prace to trochę dużo powiedziane. Bardziej naukę przy okazji "coś robiąc"
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Szymon.