Witam, kiedyś popełniłem traktorek Mitsubishi, chyba model 1600. Nigdy tym nie pracowałem, gdyż trafiła się Kubota z oryginalną koparką i ładowaczem. Mitsubishi poszło w dalsze ręce. Zostało mi po nim takie urządzenie o nazwie JustMatic, chyba kompletne. Służyło do poziomowania tylnej belki podnośnika, tak mniemam przynajmniej. W każdym razie działało, składa się ze sterownika, dwustronnego elektrorozdzielacza, siłownika dwustronnego i dwóch skrajnych ograniczników. Jak będzie zainteresowanie na forum, to dołączę foty.
Pozdrawiam Szam
JustMatic od Mitsubishi.
Re: JustMatic od Mitsubishi.
Wstaw fotki i podaj kwotę . Czy nadal jest to sprawne?
Było sprawne jak demontowałem, nie ma powodu żeby zepsuło się. Jak wkleję zdjęcia, to zaproponuj cenę na PW, jeżeli będzie pasowało.
Wygląda na to, że ten JastMatic od Mitsubishi jest odpowiednikiem MonroeMatic Kuboty. Do kompletu brakuje czujnika, który zwykle jest w glebogryzarkach. System opisywali w swoich postach Koledzy: K-sit i Marekspectra. Czujnika nie mam, bo Mitsubishi, z którego to wymontowałem nabyłem bez glebogryzarki.
Witam! Ten JustMatic jeszcze dalej w moim posiadaniu. Chętnie zamienię na użytkowe narzędzia rolnicze, np. przyzwoity pług dwuskibowy, albo kultywator, albo walec do trawy, albo glebogryzarkę itp. Może być na TUZ kat. I lub II, przerobiłem zawiesie tak, że pasuje jedno i drugie. Rozliczenia możliwe w każdą stronę, np. dopłata z mojej strony. Mam Kubotę B 2150.
Pozdrawiam szam
Pozdrawiam szam