Hubert

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
cieply

Hubert

Post autor: cieply » 07 paź 2014, 09:37

Witam wszystkich,

mieszkam na Mazurach w okolicach Mrągowa. Od jakiegoś czasu zajmuję się plantacjami choinkowymi.
W celu usprawnienia pracy poszukuję jak najwęższego traktorka 4x4 do którego można będzie doczepiać różne akcesoria zarówno na WOM jak i hydraulikę. Szerokość zewnętrzna traktorka jakiej poszukuję to max 60 - 65 cm. Do tego traktorka będą podłączane kosiarka, posypywacz do nawozów, obcinacz dolnych gałęzi oraz bardzo chciałbym zrobić urządzenie do formowania drzewek z listwą tnącą.
Znalazłem wszystkie te narzędzia razem z traktorkiem firmy Fort model Sirio 4x4. Tylko że nie ma praktycznie ofert używanych, a nowe kosztują krocie.
Pewnie, że fajnie by było kupić wszystko gotowe ale na razie budżet nie ten :).
Narzędzia jakoś sam ulepię ale dobór ciągniczka to sprawa dosyć trudna. Może macie jakieś pomysły?

Hubert
Pensjonat na Mazurach nad jeziorem Juksty. Zapraszam! http://www.pensjonat-hubertus.pl

Awatar użytkownika
marekspectra

Re: Hubert

Post autor: marekspectra » 07 paź 2014, 09:51

"Rozmiar mia znaczenie" :) No niestety z Japonczyków nie ma możliwosci uzyskania takiej szerokosci. Koniec kropka. Spotkałem sie z traktorkami z plantacji w Holandii które były modyfikowane i uzyskano na nich szerokosc zewnetrzną 95cm. Jak bedzie potrzeba to poszukam fotek.

Tak mysle że traktorek 4x4 i 60cm... przecież samo koło ma ok 20cm czyli 2x20 i zostaje 20cm na kadłub..:)

Można ? Mozna ! :)

Obrazek

Obrazek

No własnie... Holandia... :) mam tam znajomych.. mogłbym popytać o coś takiego.
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne

cieply

Post autor: cieply » 07 paź 2014, 10:00

No właśnie coś takiego :). Znalazłem dwie oferty tylko rok 2013 i cena około 70tyś zł co zdecydowanie przekracza budżet :).
Jak byś przy okazji mógł zapytać to byłbym wdzięczny.
Pensjonat na Mazurach nad jeziorem Juksty. Zapraszam! http://www.pensjonat-hubertus.pl

Awatar użytkownika
zelda82

Post autor: zelda82 » 05 lis 2015, 12:42

Cześć Huber pogadał bym z toba na ten temat bo terz robie te żeczy i jestem nie daleko lidzbarka warmińskiego mój nr tel 500036471.

ODPOWIEDZ