Ponadto posiadam traktorek kosiarkę Maculloch 107 z B&S 2 cyl. Nie dawała już rady z obrabianiem hektarów stąd Chińczyk.
Witam: Siromer 304?Jinma254
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
-
Panpozwoli
Witam: Siromer 304?Jinma254
Witam. Nie jestem na tym forum zbyt kosherny bo zamiast Japończyka nabyłem Chińczyka
Mam zamiar walczyć na hektarach Siromerem 304 lub raczej Jinmą 254 lub 304. Chinol ma 25HP (nie wiem czy tylko na silniku, czy na WOM), napęd na 4 koła , skrzynię trzybiegową i dwa zakresy oraz rewers (czyli 6 do przodu i tyle samo do tyłu). I to jest praktycznie wszystko co o nim wiem bo nie mam instrukcji, ani katalogu części.
Ponadto posiadam traktorek kosiarkę Maculloch 107 z B&S 2 cyl. Nie dawała już rady z obrabianiem hektarów stąd Chińczyk.
Re: Witam: Siromer 304?Jinma254
Ja tu w UK patrzakem kupić nowego ale jak obejrzałem go z bliska to sam wiesz o czym mówię
Ale powodzenia i bezawaryjności życzę
Były w swych wariantach do samego montażu albo złożony extra 1000f coś takiego
https://youtu.be/rAMo1blDAGo
Ale powodzenia i bezawaryjności życzę
Były w swych wariantach do samego montażu albo złożony extra 1000f coś takiego
https://youtu.be/rAMo1blDAGo
W życiu jest tylko pewna śmierć i podatki
-
Panpozwoli
Przyjechał dokładnie od fajfokloków
. Przed zakupem obejrzałem wiele Kubot i Yanmarów i ich stan mnie zniechęcił.
No i cena czyni cuda.
No i cena czyni cuda.
-
Panpozwoli
Z tą ceną 1000f chyba trochę przesadziłeś. Za tyle to biorę od ręki trzy. Na części. Z tego co się zorientowałem ta wersja była po 6000f kilka lat temu. A sam traktor jest sprzedawany na całym świecie od USA po Australię pod różnymi nazwami. Na europę jako Jinma i Siromer. Ale spotkałem już chyba sześć innych nazw.
Za złożenie już nie pamiętam bo cena była coś ok 6tys nowy plus ok 1000 jak ci go złożyli
Nie pamiętam dokładnie ale byłem obejrzeć i no nie dla mnie sory jakość wykończenia bodajże maski czy błotników
A za 1000f trzy kupisz na części to coś tu czarujesz
http://www.siromer.net/09_Spares.htm
Ale jak by nie było witamy i pochwal się jak sprzętem wrzuć jakieś foty
Nie pamiętam dokładnie ale byłem obejrzeć i no nie dla mnie sory jakość wykończenia bodajże maski czy błotników
A za 1000f trzy kupisz na części to coś tu czarujesz
http://www.siromer.net/09_Spares.htm
Ale jak by nie było witamy i pochwal się jak sprzętem wrzuć jakieś foty
W życiu jest tylko pewna śmierć i podatki
-
Panpozwoli
To fakt, pierwsze dotknięcie maski to wielkie rozczarowanie, dykta
Ale to zaczyna być norma we wszystkich markach z JD i NH włącznie. Według tej strony którą podrzuciłeś to jest ten 30KM ??? (Na silniku KM385BT mam 18,4 kW czyli raczej 25KM) z oponami trawiastymi.
Foty wrzucę jak opanuję obsługę forum. Nie jest raczej intuicyjna.
Warto by było założyć oddzielny wątek, dla być może szczęśliwych, posiadaczy Chińczyków.
Foty wrzucę jak opanuję obsługę forum. Nie jest raczej intuicyjna.
Warto by było założyć oddzielny wątek, dla być może szczęśliwych, posiadaczy Chińczyków.