Ja na eBay kupiłem angielskim i te drogie są przez to że opony są mocniejsze,cały komplet nie całe 220f z przesyłką
A te pierwsze koła to tak od 50f za komple(jedno koło) ale tam tylko chyba 150kg na koło wychodzi
Tu przykład
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 2371871877
Do tego piasty też coś ok 50f w górę
A w komplecie taniej wychodzi jak się kupuje
Ale piasty to może ktoś zrobić sam jak ma tokarkę nie problem mi się nie chciało bawić bo materiał i narzędzia w pracy mam ale teraz dużo pracy i nie miał bym kiedy zrobić
To tak sobie wyliczyłem że całość mnie wyjdzie ok 2500-2700zl
Bo zawsze jak sobie coś wymyślę to kupuje pomału graty żeby mieć wszystko jak będę na miejscu
Koła piasty 1100zl
Lampy 100zl
Obrysówki 80zl
Płyta ryflowana 600zl
Profile zamknięte 400-500zl
Farba 60zl
Dwa amortyzatory ok 100zl
Resztę gratów typu kable,wtyczkę,peszle do kabli, trójkąt itp to mam także kupować nie muszę
Drogie koła są na ale co zrobić nie ma mnie na miejscu żeby po złomowiskach pochodzić
Ale takie same koła mam w innej przyczepie także jak robię to tak żebym mógł w razie czego zamienić w przypadku przebicia czy poważniejszej awarii rozerwania opony
Tak jak mam tą leśna swoją przyczepę co w tamtym roku zrobiłem to ma takie same koła co moja bryczka (świnio wóz)
Dlatego szukałem takich samych rozmiarów żeby były takie same a nie każdy inny rozmiar bo później problem jak coś się stanie