Witam

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Kajtek

Re: Witam

Post autor: Kajtek » 04 gru 2019, 05:46

Widziałem ten cały Arbos to chińczyk Lovol tylko w innym malowaniu i gabarytowo jest wielkości c330 więc odpada https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-rolnicz ... zaZ2t.html

Awatar użytkownika
Dj Snake

Post autor: Dj Snake » 04 gru 2019, 07:40

Skąd jesteś, bo widzę że znajome okolice. Mieszkam niedaleko Rucianego-Nidy, w okolicy mają właśnie małego farmtraca i sobie chwalą :)
-- KUBOTA L1-205--
- Ładowacz czołowy
- Glebogryzarka Separacyjna
- Koparka BH5R
- Kosiarka bijakowa
- Glebogryzarka
- Równiarka - krata

https://www.youtube.com/channel/UC3y_n9 ... SxxtVaRw5g

Kosiarz

Post autor: Kosiarz » 04 gru 2019, 11:46

Witam. Na początku roku byłem w podobnej sytuacji - szukałem kompaktowego sprzętu do pracy w firmie ogrodniczej. Z racji tego że Pomorze Środkowe jest białą plamą na mapie dilerów sprzętów używanych oraz dwie lewe ręce do mechaniki zdecydowałem się na zakup sprzętu nowego. Ze względu na bliskość serwisu i możliwość finansowania fabrycznego wybrałem Kubotę B 1241 .Obrazek
Kubota b1241 Bcs 750

Kajtek

Post autor: Kajtek » 04 gru 2019, 13:38

Mieszkam 10 km od Suwałk. Skłaniam się coraz bardziej w stronę farmtraca, rozmawiałem ostatnio z dwoma rolnikami z okolicy którzy posiadają duże farmtraki i oni sobie je chwalą. Po drugie jego cena jest sporo niższa więc bym miał jeszcze fundusz na zakup sadzarki do ziemniakó jakiejś przyczepki i kosiarki pielęgnacyjnei, kopaczkę do ziemniaków posiadam konną gwiazdową po poprzednim właścicielu gospodarstwa plus parę innych maszyn typu pług do orania konny oraz inne maszyny typu kultywator i brony. Pkanuję te maszyny konne przerobić do traktorka.

ODPOWIEDZ