Witam i pozdrawiam :)
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: Witam i pozdrawiam :)
Ponieważ powoli biorę się za "dopieszczenie" swojego traktorka postanowiłem zmienić końcówki cięgien dolnych na haki. Głównym powodem jest to, że obecna średnica wewnętrzna kul to 22 mm a mam kilka maszyn ze sworzniami 28 mm (oczywiście można by wspawać cieńsze, ale nie o to mi chodzi). Haki będą bardziej uniwersalne i na pewno wygodniejsze w obsłudze. Zastanawiam się jednak czy wspawać kat. 1 czy też kat. 2. Temat raczej nie na nowy post ... może ktoś z forumowiczów już miał taki dylemat?? 
- amigorm1976
- Kontakt:
Haki takie jakie są tańsze i do których dostaniesz kule z otworami 22 mm i 28 mm.
- yanmarf17d
Jeśli masz maszyny ze sworzniami 28mm to jest właśnie kat.2. Więc pozostają ci do wspawania haki kat. 2.
Zdzisław - YanmarF17D +kosiarka sadown 120 + miniładowacz+ paleciak + wiertnica +pług jednoskibowy+pług do śniegu+przyczepka +glebogryzarka RSA 130M+kultywator+pielnik+inne
www.youtube.com/channel/UCQPErmTFOB6a_AF-9XMFlcw
www.facebook.com/yanmarmania/
www.youtube.com/channel/UCQPErmTFOB6a_AF-9XMFlcw
www.facebook.com/yanmarmania/
Rozumie, jednak widziałem też haki kat. 1 z kulami 28 mm
-
Bulltra-Piter
To jak z Żuka do Jelcza
Mały ma przewagę jeśli działka jest mała trudny wjazd itd. natomiast w otwartej przestrzeni... Hulaj dusza, piekła nie ma
Mały ma przewagę jeśli działka jest mała trudny wjazd itd. natomiast w otwartej przestrzeni... Hulaj dusza, piekła nie ma
Haki dobierasz bardziej do mocy ciągnika niż do kat. zawieszenia. Wspawaj haki kat1, dostaniesz bez problemu kule na 22 jak i na 28mm. Szukaj na OLX, mnie udało się kupić hak za 50zł/szt i kule wraz z blachą prowadząca za 5zł szt! Hakli nowe z demontażu, kule nówki więc na prawdę się opłaca. Z hakami kat 2 będziesz miał problem przy spawaniu-są znacznie większe niż płaskowniki cięgiel w naszych ciągnikach.