Witam.
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: Witam.
Jako że jestem laik w tych tematach, to chętnie poznam opinie o moim sprzęcie. Dobry zakup do ogrodu, odśnieżania itp?
Pozdrawiam Grzegorz.
He,
trudno odpowiedzieć jednoznacznie...
Do odśnieżania... hmm... mam pług, ale jak śnieg za ciężki, to nie da rady, jak odpuści i trochę przymarznie to nie da rady, jak nierówności, to pług się składa, jak ślisko i jeździsz po kostce brukowej to się ślizga, jak założysz łańcuchy, to wiosną kostka do wymiany
Do ogrodu??? Co chcesz robić? Opony jodełka?
To nie na trawnik jeśli chcesz mieć ładny dywanik
Ale do orania, bronowania, kultywowania, glebogryzarkowania, ciągnięcia przyczepki i jeszcze wielu wielu ciekawych rzeczy jest super!!!
I życzę z radochy z użytkowania sprzętu, bo naprawdę fajna zabawka.
trudno odpowiedzieć jednoznacznie...
Do odśnieżania... hmm... mam pług, ale jak śnieg za ciężki, to nie da rady, jak odpuści i trochę przymarznie to nie da rady, jak nierówności, to pług się składa, jak ślisko i jeździsz po kostce brukowej to się ślizga, jak założysz łańcuchy, to wiosną kostka do wymiany
Do ogrodu??? Co chcesz robić? Opony jodełka?
To nie na trawnik jeśli chcesz mieć ładny dywanik
Ale do orania, bronowania, kultywowania, glebogryzarkowania, ciągnięcia przyczepki i jeszcze wielu wielu ciekawych rzeczy jest super!!!
I życzę z radochy z użytkowania sprzętu, bo naprawdę fajna zabawka.
Oczywiście narzędzia odpowiednio małe 
To więc tak. Mam kawałek ogrodu z warzywami, parę rządków ziemniaków i takie tam. Opony mam jodełki. Mam zamiar również odśnieżać. Do tej pory odśnieżałem traktorkiem- kosiarką mtd i dawał radę. Co prawda z łańcuchami. Ten myślę że poradzi sobie lepiej. Kupiłem w zestawie z glebogryzarką i to do ogrodu. Mam w planach pług jednoskibowy, obsypnik, kawałek przyczepkoładowacza na tył i co tam przyjdzie mi do głowy. Czy 1132 motogodziny to dużo na taki sprzęcik? O ile oczywiście jest to oryginalny przebieg.
Pozdrawiam Grzegorz.
- wojtis1990
Będziesz robił czy kupował? Mam zrobiony przez jednego z forumowiczów ale w międzyczasie wpadły mi w ręce dwuskibowe grudziądzka unia i konny szelok więc raczej tego jednoskibowego będę chciał się pozbyć. Użyty tylko raz do zaorania małego poletka i od tego czasu leży na palecie...
Hinomoto N200 + kosiarka AGL125 + glebogryzarka Kubota RSP121 + furmanka + przyczepka + opryskiwacz 400l + równiarka + walec + łuparka świdrowa + kosiarka Gold Series 7 Gang + rozsiewacz Strumyk + 3 x pług + glebogryzarka SB125 + kultywator
Może bym i odkupił. Zależy za ile i jaka odległość między nami. Choć jak mały to można kurierem ogarnąć. Daj znać ile wołasz za niego.
Pozdrawiam Grzegorz.