gnomek

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
gnomek

gnomek

Post autor: gnomek » 06 paź 2016, 09:21

Cześć. Mam na imię Jarek. Jestem z małopolski. Posiadamy kilka działek (ok. 2 ha) dlatego stwiedzilismy ze potrzebny jest traktrek, a po przeczytaniu tego forum, myslę że nawet dwa. Teren przez ostatnie kilka lat nie był uzytkowany i jesteśmy na etapie przywracania go do stanu uzywalności. Do tej pory do prac polowych wynajmowaliśmy traktor, ale na dłuższą metę zbyt długo to trwa. Nie zawsze jest traktor wtedy kiedy chcemy. Plany już są sprecyzowane. Po cichu liczę na pomoc Piotra przy zakupie sprzętu (możesz mi przesłać nr do siebie).
Posiadany sprzęt: piła łańcuchowa echo cs420 (japonia) działa rewelacyjnie- wycięte 0,5 ha drzew, kosiarka oleomac.
Eksperymentalnie: 10 ar-sliwek, 10 ar-wisni, w przyszłym roku maliny, a w kolejnym winogrona. Bez sprzetu idzie sie ... :lol: Do tej pory jestem tylko zadowolony z pracy koparki przy wyrywaniu korzeni-szybko i skutecznie, o reszcie nie bede pisał bo szkoda słow.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2016, 19:02 przez gnomek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
marekspectra

Re: gnomek

Post autor: marekspectra » 06 paź 2016, 09:41

Witaj, 2 ha - jest co robić :) Sprecyzuj jakie masz plany dot działek. A dokładnie co chcesz robić traktorkiem - od tego zależy jaki trzeba dobrać. Może jeden wystarczy :)
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne

Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Post autor: jarekstryszawa » 09 paź 2016, 20:31

Witaj- jaki rejon konkretnie?
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa

gnomek

Post autor: gnomek » 17 paź 2016, 17:10

W chwili obecnej stolica małopolski, weekendowo okolice Czchowa.

Awatar użytkownika
Pawlo

Post autor: Pawlo » 19 paź 2016, 23:08

Powitać kolejnego forumowicza z Małopolski.
Wg. mnie nie ma co kupować dwóch traktorów. Lepiej jeden, średniej wielkości a resztę kasy na maszyny.
Pozdrawiam.
Satoh (Mitsubishi) ST1600

ODPOWIEDZ