"zielony"wita i dziękuje za to forum i wszystkie wiadomości w nim zawarte
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
"zielony"wita i dziękuje za to forum i wszystkie wiadomości w nim zawarte
Witam wszystkich nazwałem się " zielony " bo nie mam zielonego pojęcia o japońskich traktorach , pochodzę z mazowieckiego zainteresował mnie temat małych traktorków gdyż posiadam kawałek ziemi i planuje powiększyć uprawę truskawek . Potrzebuje właśnie takiego pomocnika-do orania -pryskania-czy do jazdy z przyczepką. Obecnie znajomy udostępnia mi padającego na zdrowiu TZ4k14 który nawet sobie daje rade i ma swe słabości ale ja myślę coś zakupić dla siebie o podobnej szerokości do TZ-ta gdyż mam na jego szerokość posadzone truskawki na jednej z czterech kwater o wielkości 25 arów. Trochę patrzyłem ogłoszenia i podoba mi się Kubota GB20 czy nawet GB18-(niby posiadają podobną szerokość kół co TZ4K14) Proszę o wasze opinie na temat serii KUBOTA GB czy są awaryjne -silne-czy dają rade w orce -czy może są zbyt delikatne -może ktoś posiada taki model i opisze mi czy warto akurat ten - jestem ciekaw czy prawdą jest że mają szerokość kół po zewnętrznej nieprzekraczający 1m.10cm
Re: "zielony"wita i dziękuje za to forum i wszystkie wiadomości w nim zawarte
Witaj.
W temacie traktorka spróbuj zagadać do Marka, właściciela tego forum("marekspectra"), miał wąską kubotę HST, chyba juz jest po gruntownej renowacji, jak dobrze pamiętam, to nosił sie z zamiarem sprzedaży.
W temacie traktorka spróbuj zagadać do Marka, właściciela tego forum("marekspectra"), miał wąską kubotę HST, chyba juz jest po gruntownej renowacji, jak dobrze pamiętam, to nosił sie z zamiarem sprzedaży.