gregor2016

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
gregor2016

gregor2016

Post autor: gregor2016 » 03 kwie 2016, 12:21

Witam wszystkich !
Nazywam sie Bartek (nick gregor2016) i mieszkam w woj. Lubelskim. Posiadamy z żona 70 arowa plantacje borowki amerykanskiejj ktora stopniowo nasadzalismy od 2013 roku. Wtej chwili nieltore krzewy maja juz ok. 1,70 -1,80 wysokosci ( dotyczy tych najwczesniej posadzonych) krzewy niektorych odmian sa wymagajace i potrzebuja stalej pielegnacji. Nadal poszerzam plantacje jednak zdecydowalismy z żona ze miedzy rzedzia w nowych nasadzeniach beda węzsze niz w starych i tutaj pojawil sie problem gdyz posiadamy duzego ursusa c 360 , popularny traktor rolniczy, ktory nie spelnia wymagan jesli chodzi o wymiary. Krzewy borowki rosna nawet do 25 lat a rozrastajac sie uniemozliwia przejazd tak duzej maszynie natowmiast waskie miedzyrzedzia umozliwiaja nasadzenia wiekszej ilosci krzewow gdzie bez problemow poruszalby sie maly ciagnik. Ruszajac z nasadzeniami jesienia musze kupic taka mala maszyne. Przejzalem duzo ofert malych traktorkow po drodze trafiajac na to fajne forum , na ktorym rowniez znalazlem wiele przydatnych informacji. BardO podobaja mi sie yanmar-y z serii af oraz fx pod wzgledem technicznym oraz niektóre miniciagniki marki iseki czy kubota .
Work. Don`t play :)
YM AF230

Awatar użytkownika
hazi_k

Re: gregor2016

Post autor: hazi_k » 03 kwie 2016, 15:31

Witaj,
Podałeś bardzo dużo informacji odnośnie tego jaką działalność prowadzisz. Teraz to najważniejsze zdefiniować jakie prace mają być wykonane traktorkiem bo posiadając duży traktor mniejszy może być "przystosowany" do innych zadań. Bardzo ważne jest określić jaką moc ma posiadać traktorek tak aby nie był za słaby ani za mocny ( im mocniejszy tym traktorek większy). Co do marki to ja przy zakupie byłem nastawiony na inną markę a kupiłem inną. Najważniejszy jest stan techniczny ponieważ dostęp do części zamiennych jest porównywalny dla każdej marki.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921

ODPOWIEDZ