http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3155892.html
Pokazuję to nie po to aby się wzorować / choć powiem szczerze, że koleś wymiata i pełen szcun/ ale po to aby zapoznać się z opiniami o spawach konstrukcjach i wytrzymałości. Zajebista konstrukcja, a wytykanie słabości jak najbardzie konstruktywne. Uważam taką ' krytykę' za fajną choć niektórym "gul skoczył" na widok tak zrobionego........ czegoś. Tu ni chodzi o koszta, tu chodzi o ..... spełnienie samego siebie.........
ZAJEBIOZA!
Dajcie :lubi to czy coś tam na forum elektr....
Ja uważam to za bardzo ciekawe i godne naśladowania. TAK TRZYMAĆ. POLAK POTRAFI ZROBIĆ WSZYSTKO! Bądźmy z tego dumni.
Ps: ja nie mam z tym nic wspólnego, ale całokształt mnie ..... rozbroił. Podoba mi się.
Jak budować nowy sprzęt
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Jak budować nowy sprzęt
Czapki z głów. Niezły projekt i niezłe zaplecze produkcyjne. Poza tym precyzyjne cięcie arkuszy robi dobrą robotę, bo odpada problem słabego spasowania poszczególnych elementów maszyny. Efektem jest "ścisła" praca urządzenia bez wyczuwalnych luzów. Minus, to duże koszty przedsięwzięcia. Przypuszczam, że są na granicy opłacalności w porównaniu z używanymi fabrycznymi wyrobami, które z reguły górują jakością nad samoróbkami. Oczywiście zacytuję tu wykonawcę...
Z zaciekawieniem będę obserwował postępy.
Ja robiąc swoje maszynki miałem identyczne podejście, tylko dużo bardziej ograniczony budżet.Koparka powstaje bez specjalnej potrzeby kopania, chodzi głównie o wyzwanie jakie można sobie postawić.
Z zaciekawieniem będę obserwował postępy.