Witam
Chociaż nie jestem właścicielem ciągnika małej mocy i dużych możliwości to jednak zamierzam to zmienić.
Gospodarstwo 2 ha plus łąki można by powiedzieć "ogródek" (chwilowo nie uprawiam osobiście, ale czas na zmiany)
Pożądana moc 17-20 KM, mała waga do 750 kg bo muszę przewozić 10-15 km
Gdzie można znaleźć wagi, bo u sprzedawców to problem.
Wśród jakich modeli mogę poszukiwać by nie przekroczyć limitu wagi..?
Marko
P.s dodam że busa czy też większego transportu .. nie posiadam
Marko centralna
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Marko centralna
Yanmar FF205, zespół uprawowy, gelbka, pług ...
Re: Marko centralna
Zakup dokonany FF205, nieco cięższy od zakładanej wagi, ale za to mam nadzieję że pociągnie pług dwuskibowy.
ziemia nie jest ciężka to nie powinno być problem,
..wiosnę już czuć to bak do pełna lać i w pole.
ziemia nie jest ciężka to nie powinno być problem,
..wiosnę już czuć to bak do pełna lać i w pole.
Witam Kolegę i życzę bezawaryjności. Jesteśmy prawie sąsiadami przez miedzę - koło Koła .Może jakieś zdjęcie.
Witam sąsiada
Jak tylko się nieco obróbkę to postaram się wrzucić kilka fotek
Pozdrawiam
Marko
Jak tylko się nieco obróbkę to postaram się wrzucić kilka fotek
Pozdrawiam
Marko
Jeśli potrzebowałbyś obciążnika na przód - to mam na zbyciu ten z filmików umieszczonych w temacie "Dziwna glebogryzarka".
Dobrze wiedzieć , trochę się ogarnę z nowościami .. tematami bieżącymi i się odezwę ..poszukuję rownież kultywatora
-
rolnik małorolny
Szukaj na olx ,ja wszystko tam wyhaczyłem
Kultywator 10 pazurów 1,4m 350 zł.
Kultywator 10 pazurów 1,4m 350 zł.
Z pewnością się coś znajdzie, za 350 to transport będzie więcej kosztowała niż sam kultywator.
Dzięki
Marko
Dzięki
Marko
Oj,może jestem upierdliwy
, ale " powitalnia", nie jest odpowiednim miejscem na takie dyskusje. Zniechęca mnie to, nawet do otwierania postów w tym dziale.