spot - ISEKI TU1700F
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: spot - ISEKI TU1700F
Witaj. Zaczyna przybywać lubelaków
. Wymiana doświadczeń na tym forum to cenna rzecz.
Ładna maszynka. Dla mnie to znajome kształty. Cieszy mnie też że na forum przybywa "niebieskich". Daj więcej zdjęć, bo twój traktorek wygląda na bardzo zadbany egzemplarz.
Dziś zrobiłem kilka zdjęć w plenerze, niestety tylko telefonem wiec jakość słaba, ale narazie to musi wystarczyć. Traktorek ma na sobie trochę błotka po jesiennych pracach 
Traktorek rzeczywiście w bardzo dobrym stanie zarówno mechanicznym jak i wizualnym jak na swój wiek. Wizualnie są jakieś małe odrapania farby, ale to chyba powstałe w kontenerze jak płynął do pl. Jak do tej pory przepracował 20h i mogę powiedzieć że mechanicznie wszystko działa jak należy, bez luzów itd. Jedyny mankament jaki zauważyłem to uszczelnienie wału z przednim mostem lekko się poci, ale narazie tego nie ruszam zobaczę co się będzie działo dalej.
Na tyle zamontowałem lampy ledowe pozycja+stop+kierunki i gniazdo do przyczepki, a na przodzie zawisły dwa obciążniki od MF po 30kg jeden.
Traktorek rzeczywiście w bardzo dobrym stanie zarówno mechanicznym jak i wizualnym jak na swój wiek. Wizualnie są jakieś małe odrapania farby, ale to chyba powstałe w kontenerze jak płynął do pl. Jak do tej pory przepracował 20h i mogę powiedzieć że mechanicznie wszystko działa jak należy, bez luzów itd. Jedyny mankament jaki zauważyłem to uszczelnienie wału z przednim mostem lekko się poci, ale narazie tego nie ruszam zobaczę co się będzie działo dalej.
Na tyle zamontowałem lampy ledowe pozycja+stop+kierunki i gniazdo do przyczepki, a na przodzie zawisły dwa obciążniki od MF po 30kg jeden.
- Załączniki
-
- 77.jpg (141.15 KiB) Przejrzano 8148 razy
-
- 66.jpg (112.24 KiB) Przejrzano 8148 razy
-
- 33.jpg (126.49 KiB) Przejrzano 8148 razy
-
- 22.jpg (139.77 KiB) Przejrzano 8148 razy
-
- 11.jpg (128.29 KiB) Przejrzano 8148 razy
ISEKI TU1700F => Yanmar F20D
Przez chwile nic się nie działo w temacie niebieskiego "insekta", ale powoli zbroję się w sprzęty do niego. Nie dawno nabyłem glebogryzarkę Hinomoto o szerokości 130 cm. Przy okazji mam pytanie czy hipol 85W/90 będzie ''OK" do przekładni w glebogryzarce.
- Załączniki
-
- 44.jpg (138.19 KiB) Przejrzano 7977 razy
-
- 33.jpg (89.78 KiB) Przejrzano 7977 razy
-
- 22.jpg (113.96 KiB) Przejrzano 7977 razy
-
- 12.jpg (115.79 KiB) Przejrzano 7977 razy
ISEKI TU1700F => Yanmar F20D
Będzie OK sam zalałem tym olejem moją glebogryzarkę.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Witaj kolego
Od miesiąca mam taki sam sprzęt jak ty.
Możesz mi powiedzieć jaki masz rozmiar opon z tyłu ??
Od miesiąca mam taki sam sprzęt jak ty.
Możesz mi powiedzieć jaki masz rozmiar opon z tyłu ??