Małorolny Iseki tx1500
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
-
rolnik małorolny
Re: Małorolny Iseki tx1500
Dziś sprawdziłem świeczki i grzeją a silnik mimo naładowanego akumulatora nie zaskoczył. Pozostaje mi chyba sprawdzić kompresje i wtryski. Mam rację?
Tak jest
. Jak ciśnienie sprężania ok., wtryski ustawione i nie leją, nie łapią powietrza to musi zagadać
A jak nie, to dopiero wtedy szukamy dalej w pompie wtryskowej, w rozrządzie itd., do skutku, eliminując kolejne możliwe przyczyny.
A jak nie, to dopiero wtedy szukamy dalej w pompie wtryskowej, w rozrządzie itd., do skutku, eliminując kolejne możliwe przyczyny.
-
rolnik małorolny
A jak sprawdzić wtryski? Bo jak jest ciepło to gad gada
?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 15:45 przez rolnik małorolny, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem o jakim gadającym "ciele" piszesz?rolnik małorolny pisze:A jk sprawdzić wtryski? Bo jak jest ciało to gad gada?
Wtryski wykręcić i na maszynkę do wtrysków, ew. czyszczenie i regulacja, jak sprawdzaleś że świece grzeją?, wykręcić każdą i sprawdzić czy czas nagrzewania jest taki sam,czy nagrzewa się końcówka świecy czy pozostaje czarna a grzeje się parę mm dalej.
Jak masz opalarkę na gorące powietrze to wdmuchnij mu przez chwilę do kolektora i zobacz czy zapali.
A kopci chociaż podczas kręcenia? Na czarno, na biało?rolnik małorolny pisze:Dziś sprawdziłem świeczki i grzeją a silnik mimo naładowanego akumulatora nie zaskoczył. Pozostaje mi chyba sprawdzić kompresje i wtryski. Mam rację?
Bo może z paliwem masz problemy? Najprostsze rzeczy - dopływ, stan w zbiorniku ;) może filtr zapchany parafiną i wodą?
-
rolnik małorolny
Kopci na czarno, chce gadać, już załapuje i zdycha. Paliwo czyste tx garażowany,bak czysty . Jutro zapodam mu grzejnik olejowy i zobaczymy.
-
rolnik małorolny
Odkręciłiem i sprawdziłem 2 świeczke. Jest OK. Mam wrażenie że ni pompa nie podaje paliwa na jeden baniak. Lało a w garażu nie miałem dojścia do pompy żeby ją sprawdzić. Jak będzie pogoda to wyciągnę "gada" na zewnątrz i sprawdzę cały układ paliwowy. Myślę mu sprawić nowy filtr z pompką odpowietrzającą układ.