LanJaro Witam serdecznie wszystkich

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
LanJaro

LanJaro Witam serdecznie wszystkich

Post autor: LanJaro » 01 lut 2016, 09:37

Nick LanJaro

Witam serdecznie wszystkich zapaleńców , nazywam się Jarek jestem z Lubelskiego a dokładnie z Parczewa mam w swoim posiadaniu z małych Tz-4k-14 uratowaną ze złomu i odremontowaną, do niej dorabiam osprzęt . Mam również jednoosiowy Rapid 505 z kosiarką sztangową 2 m szerokości ( fajny szwajcarski dzik :-) ) i posiadam Władimirca T-25 z przebiegiem 1120 Mth do niego rębak własnej budowy walcowy ( na wzór Rojek) przyczepkę wywrotkę własnej produkcji ,brony ,pług kultywator . Teraz przez to że lubię majsterkować zarejestrowałem się na tym forum a konkretnie przez temat Koparka sam by ukasso też chodzi mi po głowie coś takiego i może podpowiecie coś na forum jak ugrzęznę w swoich poczynaniach . Mam trochę lasu i małą działkę do obrobienia i zagospodarowania .Pozdrawiam wszystkich i oczywiście też chętnie pomogę innym na miarę swoich skromnych możliwości.
Załączniki
Traktorek 2a.jpg
Traktorek 2a.jpg (100.79 KiB) Przejrzano 5524 razy
Traktorek 1a.jpg
Traktorek 1a.jpg (96.08 KiB) Przejrzano 5524 razy

Awatar użytkownika
k_sit

Re: LanJaro Witam serdecznie wszystkich

Post autor: k_sit » 01 lut 2016, 10:19

Witam. Spory zestaw parku maszynowego.

Awatar użytkownika
hazi_k

Post autor: hazi_k » 01 lut 2016, 13:00

Konkretny park maszynowy. Mnie interesuje ten rębak walcowy na wzór Rojek. Jak możesz to zapodaj kilka fotek tego rębaka.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921

Awatar użytkownika
emek650

Post autor: emek650 » 01 lut 2016, 13:53

Witaj :)
Koparka to chyba tylko do T25, złamasek nie podoła. :)

LanJaro

Post autor: LanJaro » 01 lut 2016, 18:27

Witam i dzięki za ciepłe przyjęcie , do hazi_k zdjęcia rębaka zrobię ale nie mam dokumentacji jak powstawał do emek650 koparka będzie na tyle mała że i złamasek powinien dać radę ale zawieszenie będzie raczej uniwersalne i T25 i malców typu Tz 4k14 właśnie zbieram natchnienie i materiały. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łogrodnik

Post autor: Łogrodnik » 01 lut 2016, 19:05

Aby TZ wytrzymał tak koparka musi być naprawdę mała.
Łyżka o pojemności 1 łopaty.
Nie wiem czy to logiczne aby robić koparkę do Tz.
lepiej skupić się na T25 i do niego dorobić podobną gabarytowo maszynę.

ODPOWIEDZ