Misior małopolskie

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Misior

Re: Misior małopolskie

Post autor: Misior » 17 gru 2015, 18:54

No właśnie dlatego zastanawiam się czy w ogóle się nad nim zastanawiać ;)
Żeby się później nie okazało że nikt nic nie wie i nie będzie się dało go naprawić.

Edit: Byłem oglądać ten ciągnik i zmierzyć ciśnienie sprężania i niestety ale na drugim cylindrze jest małe. Pierwszy i trzeci ma po 27atm natomiast drugi powolutku dobija tylko do 20 i tak zostaje. Po próbie olejowej również dobija do 27atm. Raczej odpuszczam temat.

Awatar użytkownika
geofan

Post autor: geofan » 02 sty 2016, 16:25

Dodam od siebie nt. pracy w lesie. Zgadam się z hazik_k, że nie jest to lekka praca dla traktorka. Ja mam podobnie a pracuję głównie w jakiś zagajnikach, samosiejkach i chaszczach. Nawet przy tak małych gabarytach traktorków ciężko o coś nie zawadzić i czegoś nie zagiąć czy urwać. Jak jeszcze dojdzie praca na zboczu to nawet nie wiesz kiedy traktorek się lekko obsunie i już cię bokiem dostawi do jakiegoś drzewka. Muszę szczerze dodać iż dużego doświadczenia nie mam bo wyjeździłem dopiero około 50h i ciągle się uczę. Może później będzie lepiej.
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur

Misior

Post autor: Misior » 07 sty 2016, 16:51

Do czego zmierzasz? Że potrzebny jest jak najmniejszy sprzęt?
Ja u siebie mam ciężkie duże drzewa które wycinam za koleją :D to w nic nie uderzę mam nadzieje :)
A jak sprzęt będzie za lekki to co z tego że ma moc jak będzie kopał w miejscu.

Awatar użytkownika
geofan

Post autor: geofan » 07 sty 2016, 21:07

Ok, pewnie mówisz o starym, utrzymanym lesie. Ja miałem namyśli młody, rosnący na żywioł las, o którego nikt przez dłuższy czas nie dbał. Pełno tam samosiejek, odrostów, krzaków, itp. O to wszystko można zaczepić i pourywać. Ostatnio np. zgubiłem tulejkę i zawleczkę do mocowania jednego z ramion TUZa. Po drugie wszędzie ciasno i trzeba się przeciskać między drzewkami.
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur

Misior

Post autor: Misior » 25 sty 2016, 21:36

Niestety muszę się przyznać ale nie będę chyba mile widziany na tym forum :D bo kupiłem duży ciągnik :oops: . Z racji tego, że nie było nic małego w moim budżecie to kupiłem International 454 z ładowaczem przednim.
Wszystkim którzy mi tu pomagali bardzo dziękuję. Na pewno będę tu zaglądał.

Awatar użytkownika
Łogrodnik

Post autor: Łogrodnik » 25 sty 2016, 21:38

Miałem INTERNATIONALA 654 z turem takim jakby wygiętym w pałąk.
Sprzedałem go dla gościa który przez rok do mnie dzwonił i mówił jaki jest zadowolony.
To są świetne traktory.

ODPOWIEDZ