Moja przeciw waga do ładowacza zaadaptowana z płyty jumbo waga ok 100 kg jedna lub dwie skręcone śrubami M20 . a tu z takim obciążeniem podnoszę bramę kutą ok 400 kg
Mój pomysł nie jest taki ładny ale też coś "przymierzyłem". Na przód założyłem kostkę (od pralki automatycznej) ok 20 kg. Dlaczego przymierzyłem? Bo śruby trochę za długie i wypadało by skrócić, ale jak zwykle najtrwalsze są prowizorki Może kogoś zainspiruje?
ObciaznikPrzod01.jpg (65.58 KiB) Przejrzano 7889 razy
Rudi - kurcze pomysł fajny wykonanie fajne , fotki swietne ... ale ten kolor... obojętnie to ja nie przejde obok niego Plus za oryginalność Przy okazji - jak bedziesz pracował wyciągarką - zrób jakieś foto
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Kolor tego obciążnika jest całkiem inny niz na zdjęciach wyszło. jest to czerwony Y3D oryginalna czerwień meksykańska Tornado rot. Taka jak traktorek. Zorbie inne fotki to może wyjdzie inaczej. Na zdjęciach wyszedł jakiś blady.
Witam i w tym poście. A więc co dziś uczyniłem to mogę się pochwalić. Dopiero początek ale będzie dobrze. Pojechałem na złom w celu poszukiwania blachy na przednie ciężarki a tam cięte plastry ze starych wtryskarek i był to bardzo udany wyjazd bo do domu wróciłem z czymś takim:
Dane płyty:
szerokość ok 60 cm
długość ok 65 cm
grubość 4 cm
wagaaa 134 kg