Kupię najmniejszego Yanmara lub Kubotę z gleb.
Re: Kupię najmniejszego Yanmara lub Kubotę z gleb.
Rozmawialiśmy w sprawie tych Yanmarków, wymieniliśmy maile i .... nie udało się. Szukam dalej i czekam na oferty. Jak jeszcze przez 2 m-ce nic nie znajdę, to rezygnuję i zamykam temat. Kubota B2150 będzie musiała być jeszcze bardziej wielozadaniowa 
-
denis.pandel
A może byś zbudował samoróbkę taką jaką chcesz jeśli nie da rady znaleźć fabrycznego ?
Hm .... dobry pomysł
. Jutro zbuduję, a pojutrze zobaczymy jak się sprawuje 
A poważnie, to zbudowałeś jakiś lepszy od fabrycznego? Mnie fabryczne pasują, ale tak ma być:
A poważnie, to zbudowałeś jakiś lepszy od fabrycznego? Mnie fabryczne pasują, ale tak ma być:
Szam pisze:....dobry produkt, dobra cena, szybka transakcja.
Szam, co poszło nie tak ?
Jak zwykle
. Relacja między tymi 3-ma w/w czynnikami, do tego doszły koszty transportu (w 1 stronę ok. 600 km). No i transakcja rypła się. Chociaż traktorki b. podobały mi się, i pasowały gabarytowo. Budżet mam elastyczny, jednak stawiam warunek: że bez problemu będę mógł sprzedać traktorek, jeżeli nie spełni moich oczekiwań, o ok. 1 tys. zł taniej. Oferta nie spełniała tego warunku.
Trochę źle określiłes ten warunek.
Ja bym to pominął i kupił w końc do ogródka nie jest ci potrzebny wypas.
A jak kupiłeś B2150 ?
Ja bym to pominął i kupił w końc do ogródka nie jest ci potrzebny wypas.
A jak kupiłeś B2150 ?
dobry produkt=wysoka cenaSzam pisze:
....dobry produkt, dobra cena, szybka transakcja.
dobra cena = produkt taki sobie
dobry produkt,dobra cena=szybka.......... o ku...... nie zdążyłem
A na poważnie, to wydaje mi się że za daleko posunięta asekuracja uniemożliwi każdą transakcję, po prostu sprzedający woli poczekać na klienta o niższych wymaganiach i sprzeda swoj towar.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 19:53 przez emek650, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem, że chcemy wyegzekwować na sprzedawcach pewne warunki, ale Szam tak to nigdy nic nie kupisz.
Za traktor mogę zapłacić o 1000 zł więcej od ceny rynkowej. A cena rynkowa używanych maszyn jest taka, za jaką możemy je realnie, w razie konieczności, ponownie sprzedać, powiedzmy z 1/2 roczną ofertą sprzedaży. Nie szukam okazji, chociaż miło byłoby, gdyby trafiła się
. Przykład: traktor wisi od wiosny 2015 r. w ofercie sprzedaży za 17 tys zł. Dzwoniłem co 2 m-ce i pytałem o realną cenę, za każdym razem było to 15,5 tys zł. Za każdym razem oferowałem 14,5 tys zł. Traktor dalej wisi w ofercie, i jak dla mnie może wisieć dalej. Bo jego cena rynkowa jest 13,5 tys. zł., w 1 miesiąc by się sprzedał w tej cenie.
Szam, ale to nie do końca prawda. Cena rynkowa jest taka ile kto da. Może byłeś jedynym chętnym. Może postoi jeszcze 2 lata i pójdzie za 11...Szam pisze:Bo jego cena rynkowa jest 13,5 tys. zł., w 1 miesiąc by się sprzedał w tej cenie.
Podaż jest tak duża, że można wybierać. Zrobiła się moda na japońce. Taki lans.
Rozumiem firmę co ma działalność i weźmie japońskiego malucha co z 1 minitraktorzystą zrobią tyle co min. 3 ludzi. Czysty zysk.
Ale normalny małorolny.... To za 13,5 tysia można mieć C-330 po kapitalce, igła lub 2x Władimiriec T25.
Ja z Twoją B2150 to bym ją jeszcze poganiał na tym warzywniaku. Za tę kasę dokupiłbym jeszcze ziemi lub maszyn, albo tych żywych kosiarek
Jak się upierasz nad kolejnym maluchem to proponuję jednoosiowca, ale ceny też mają z D czyli z kosmosu.
Hmm, a może dasz zarobić miejscowym na aqua vitae to łopatami przekopią? Z 5 lat temu dałem 70zł za zaoranie traktorem ok. 35ar. Szkoda wywalać kasę na drugi sprzęt.
Była Suzue M1600. Jest Mitsubishi D1450.
Robert
Robert