Olej napędowy
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Olej napędowy
No to poczytałem ... Wniosek taki: kupuję na zimę olej ze Statoil, powinno być ok. Tym bardziej iż po 3 dniach pod wiatą przy 16 st mrozie odpalił za pierwszym razem (letni olej) i pracował kolejne 3 h bez problemów. No i oczywiście pamiętać o naładowanym akumlatorze!
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur
witam
dziś mróz odpuścił i wziołem się za rozkręcenie pompki paliwa i wymianę paliwa

tu widać pompkę paliwa

membrama -jeszcze jest cała

a tu odkręciłem śrubkę na pompie wtryskowej dołożyłem szlaucha włączyłem zapłon coby elektrozawór był otwarty i pompowałem ręcznie pompką aż paliwo popłyneło(ok 2 setki) chwilkę pokręciłem i moja zabawka zapaliła
dziś mróz odpuścił i wziołem się za rozkręcenie pompki paliwa i wymianę paliwa

tu widać pompkę paliwa

membrama -jeszcze jest cała

a tu odkręciłem śrubkę na pompie wtryskowej dołożyłem szlaucha włączyłem zapłon coby elektrozawór był otwarty i pompowałem ręcznie pompką aż paliwo popłyneło(ok 2 setki) chwilkę pokręciłem i moja zabawka zapaliła
Oo Panowie to u was nie jest dzisiaj wolne od pracy ?
Od pracy wolne, czas na traktorowe hobby 
ja też świętuję to tak w międzyczasie usterkę usunołem i mamci fotel naprawiłem i reszte dnia wolne 
-
oscar.adrenalina
Ja używam na zimę tylko tego paliwa ON ze Statoil do -32st C.
Jak tylko się pojawia robię zapas, różnica jest niesamowita.
Zróbcie test: kilka próbówek , różne napędy do środka i do zamrażalnika -20 co najmniej. ON ze Statoil do -32st C jest najlepsze, sprawdzone na moim Kubusiu
Jak tylko się pojawia robię zapas, różnica jest niesamowita.
Zróbcie test: kilka próbówek , różne napędy do środka i do zamrażalnika -20 co najmniej. ON ze Statoil do -32st C jest najlepsze, sprawdzone na moim Kubusiu