Markus Yanmar F6
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Markus Yanmar F6
Witam!!
Mam na imię Marek, jestem ze Śląska, okolice Rybnika- Wodzisławia, od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Yanmara F6. Traktorek głównie potrzebuję pod glebogryzarkę (już kupiona Yanmar RSA 1205), przyczepkę pociągnąć jak i odśnieżyć podwórko. Mam kilkanaście arów działki na której sadze choinki świąteczne, więc glebogryzarka się przyda. Jak by ktoś miał już styczność z tego typu lub podobnym sprzętem to opinie i wskazówki mile widziane. Pozdrawiam.
Mam na imię Marek, jestem ze Śląska, okolice Rybnika- Wodzisławia, od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Yanmara F6. Traktorek głównie potrzebuję pod glebogryzarkę (już kupiona Yanmar RSA 1205), przyczepkę pociągnąć jak i odśnieżyć podwórko. Mam kilkanaście arów działki na której sadze choinki świąteczne, więc glebogryzarka się przyda. Jak by ktoś miał już styczność z tego typu lub podobnym sprzętem to opinie i wskazówki mile widziane. Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- 20160106_151020.jpg (83.74 KiB) Przejrzano 8258 razy
Re: Markus Yanmar F6
Witam kolegę!
Ekipa posiadaczy traktorków Yanmar rośnie w siłę. Specjalistą od traktorków tej marki jest kolega piotrbpm. Załóż proszę kolego temat w dziale "Nasze traktorki". "Powitalnia" jest dobra aby się przywitać z osobami z forum dalsze dywagacje warto prowadzić w odpowiednich działach aby uniknąć bałaganu na forum.
Ekipa posiadaczy traktorków Yanmar rośnie w siłę. Specjalistą od traktorków tej marki jest kolega piotrbpm. Załóż proszę kolego temat w dziale "Nasze traktorki". "Powitalnia" jest dobra aby się przywitać z osobami z forum dalsze dywagacje warto prowadzić w odpowiednich działach aby uniknąć bałaganu na forum.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Witam! Traktorek wygląda zacnie, zainteresowało mnie jego przeznaczenie - do uprawy choinek. Napisz coś więcej o tym, dlaczego glebogryzarka do uprawy itp. Mam wolne 0,5 ha działki i nawet rozważałem tego rodzaju uprawę.
Witaj Szam. Kiedyś sadziłem choinki na wykoszonej lecz nie spulchnionej ziemi, nie dość że ciężko kopać to trawa po kilku tygodniach wyjdzie. Tamtej wiosny znajomy przejechał mi glebogryzarką połowę działki i byłem w szoku, nie dość że trawniki się rozsypały to zakopywanie sadzonek trwało ds kilkanaście sekund szt. Teraz zamierzam wszystko spulchnić i sadzić w niedużych odległościach ok 90 cm od siebie lecz w rzędach takich żeby dało się wjechać traktorkiem. Kolejnym plusem na pewno jest to że każdy deszcz który spadnie to wchłonie ziemia a nie trawnik, na pewno bardzo pomocne przy małych sadzonkach.
Ok
. Założę temat temat "uprawa choinek" w dziale praca i maszyny. Myślę, że niejeden małorolny i do tego miastowy będzie nim zainteresowany. Tam wymienimy się przemyśleniami i doświadczeniami.
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Nie demontujesz foli z foliaków na zimę? Jak były jeszcze u nasz normalne zimy to raz chciałem sobie zrobić zimą z foliaka magazyn. To nie był dobry pomysł
Śnieg przymarzł i się nie zsunął, konstrukcję szlag trafił...
Teraz zawsze zdejmuję, a w małej szklarence z poliwęglanu GUTTA robię w środku konstrukcję wsporczą.
Teraz zawsze zdejmuję, a w małej szklarence z poliwęglanu GUTTA robię w środku konstrukcję wsporczą.
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
Bo u nas trzeba przewidzieć wytrzymałość konstrukcji do obciążenia śniegiemŚnieg przymarzł i się nie zsunął, konstrukcję szlag trafił...
mam u siebie konstrukcję podobną jak kolega Markus - solidna z folią wielosezonową - wytrzymała na razie około 7-8 lat - choć folia na pewno tyle wytrzymać nie powinna, ale jest. Nie straszny jej śnieg - przez tyle lat zgarniałem tylko raz jak padał taki marznący ciężki. Zimą trzymam tam wszystkie sprzęty do traktorka oprócz niego samego i przyczepy.
Jakby ktoś coś potrzebował w sprawie tuneli, to chętnie podpowiem.
Witajcie.
Moja folia stoi już ok 6 lat. Na jesień musiałem wymienić poszycie bo letnie wichury które przez nas przeszły trochę ją rozszarpały
za to stelaż jest bardzo wytrzymały i jak na razie żaden śnieg nic tutaj nie zrobił. Ja też używam foli do przechowywania na zimę niektórych odmian drzewek ozdobnych i owocowych w doniczkach.
Moja folia stoi już ok 6 lat. Na jesień musiałem wymienić poszycie bo letnie wichury które przez nas przeszły trochę ją rozszarpały